Mizeria

Mizeria - z domu mamy na słodko, po kaszubsku, od taty wyłącznie z solą. Mnie nauczono jeść tak i tak, choć chyba bardziej wolę na słodko. Kaszubska dusza we mnie tkwi :). 


Mizeria

2 ogórki szklarniowe
4 łyżki gęstej śmietany 18%
łyżeczka cukru
duża szczypta soli
pół łyżeczki octu winnego lub soku z cytryny
szczypta pieprzu naturalnego i ziołowego

Ogórki obrać ze skórki i pogrubić na cienkie plasterki lub grubsze (jak wolicie).
Dodać śmietanę wymieszać i doprawić przyprawami i octem.
Wymieszać, włożyć do lodówki na kilka minut.
Podawać schłodzoną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger