9 paź 2015

Kurczak w papirusie

Kurczak w papirusie to dosyć słynny i owiany kontrowersjami pomysł pewnej firmy. W domu możemy przygotować go w bardzo łatwy, dietetyczny sposób i dodatkowo z kontrolowanymi dodatkami, takimi jak np. zioła. 

Kurczak w papirusie - domowy sposób

pojedyncza pierś z kurczaka
olej lub oliwa
sól, pieprz
ulubione przyprawy: słodka papryka, zioła prowansalskie, płatki chilli, suszony czosnek

Pierś przekrój na pół, delikatnie ostukać pięścią by się nieco rozbiła. 
Przygotować papier do pieczenia, z którego wyciąć prostokąt, takiej wielkości by można było zawinąć jeden kawałek mięsa.
Papier złożyć na pół, rozłożyć i wysmarować oliwą oraz posypać wszystkimi przyprawami z dwóch stron.
 Na jednej połowie papieru należy ułożyć pierś, przykryć drugą (najlepiej całość potem zawinąć) i wyłożyć na rozgrzaną patelnię (bez żadnego tłuszczu).
Smaż z dwóch stron po około 8 minut z każdej - można użyć pokrywki przy smażeniu 1 strony.
Odwinąć papier i podawać.






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Linkwithin

var linkwithin_text = ‘Inne ciekawe przepisy:’ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF