31 paź 2015

Neighbours Gdańsk Restaurant Week

Neighbours kitchen
ul. Szafarnia 11 (lok. U12)
Gdańsk
W ramach festiwalu najlepszych restauracji, czyli Restaurant Week Poland, o którym pisałam Wam po raz pierwszy w zeszłym tygodniu (relacja Krew i Woda), odwiedziliśmy drugą restaurację - nasz wybór padł na gdańską restaurację Neighbours (drugi lokal pod tą samą nazwą znajdziecie też w Gdyni). 

W Neighbours serwowane jest autorskie menu i szerzona jest idea finediningu w połączeniu z nieaobowiązującą atmosferą. Sam lokal nie jest duży, choć mimo wszystko pomieści całkiem sporo gości. Drewniane stoły, białe ściany i zwisające żarówki to modny trend wnętrzaski w trójmiejskich restauracjach, który widać także tutaj. Karta dań jest krótka i przejrzysta, a samo menu jest także wypisane na ścianie. 






Przypomnę, że w ramach festiwalu serwowane jest 3-daniowe menu w stałej cenie 39 zł. 
Swoją kulinarną przygodę w Neighbours rozpoczęliśmy od:
burak/dynia/oliwa/kozi ser/winogrono


Palony kozi ser, cukrowy burak (który nas najbardziej zaskoczył) z oliwą, kiełkami groszku i winogronami skutecznie rozbudził nasze kulinarne zmysły. 



kurczak zagrodowy/cebulka/groszek/orzech/ziemniak


kurczak niezwykle soczysty, podany z kością, aksamitne puree ziemniaczane i mus z gruszki, palona gruszka, orzechy i marynowana cebulka tworzyły ciekawą i smaczną całość



miód spadziowy/kogel-mogel/maliny a do tego kruszonka, czyli niebo w gębie!




Neighbours - polecamy! W szczególności dla poznania nowych, kulinarnych wrażeń :)

1 komentarz :

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Linkwithin

var linkwithin_text = ‘Inne ciekawe przepisy:’ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF