26 paź 2015

Omlet z dynią i jarmużem

Nie ma to jak dobrze rozpocząć dzień pożywnym śniadanie.

Omlet z dynią, jarmużem i kozim serem
2-3 jajka
mały kawałek dyni
olej do smażenia
liść jarmużu
kawałek sera koziego wędzonego ( u mnie kozidymek)
szalotka
sól, pieprz

Dynię pokroić na małe kawałki, cebulę w kosteczkę, a ser w plasterki.
Liście jarmużu porwać na mniejsze części. 
Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulkę, dynię i jarmuż i chwilę smażyć razem.
Zmieszać ze sobą jajka doprawione przyprawami i wylać na warzywa na patelni.
Smażyć omlet 2-3 minuty pod przykryciem, a następnie zgiąć lub przerzucić na drogą stronę by się dosmażył już bez przykrywki. 


2 komentarze :

  1. Idealny zestaw kolorów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. cudnie wygląda i chyba jeszcze lepiej smakuje :P

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Linkwithin

var linkwithin_text = ‘Inne ciekawe przepisy:’ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF