Schab faszerowany żurawiną

Na świątecznym stole w formie wędlin zawsze sprawdza się schab. Na blogu znajdziecie wiele smacznych propozycji:

Schab faszerowany żurawiną
schab faszerowany, schab faszerowany przepis, schab z żurawiną, schab faszerowany z żurawiną przepis
1 kg schabu
200 g suszonej żurawiny
słodka papryka, papryka wędzona, sól, pieprz ziołowy, pieprz naturalny, suszony czosnek, tymianek, oregano
2-3 łyżki oliwy

Schab naciąć w środku nożem tworząc kieszonkę do faszerowania.
Do środka ciasno włożyć suszoną żurawinę. 
Oliwę wymieszać z przyprawami, natrzeć marynatą mięso i włożyć do lodówki na całą noc lub min. 12 godzin. 
Po tym czasie włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez godzinę w temp. 180 st.C.
Kroić po wystudzeniu i podawać w formie wędliny na świątecznym stole.


schab faszerowany, schab faszerowany przepis, schab z żurawiną, schab faszerowany z żurawiną przepis

schab faszerowany, schab faszerowany przepis, schab z żurawiną, schab faszerowany z żurawiną przepis

schab faszerowany, schab faszerowany przepis, schab z żurawiną, schab faszerowany z żurawiną przepis


1 komentarz:

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger