Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia to w zasadzie nowy sposób na podanie śledzi z cebulą i jabłkiem. Bardzo estetycznie się prezentuje i nowocześnie. Jeżeli wolicie śledzie w śmietanie to polecam tatar ze śledzia w sosie majonezowym.

Tatar ze śledzia


200 g śledzi matiasów w oleju
cebula czerwona
ogórek konserwowy
ogórek kiszony
jabłko kwaśne
łyżka soku z cytryny
koperek świeży i natka pietruszki
pieprz naturalny
oliwa

Matiasy, cebulę, ogórki i jabłko ze skórką pokroić w drobną kosteczkę.
Posiekać natkę i koperek, wmieszać do reszty.
Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem naturalnym i oliwą. 
Wyłożyć tatar do specjalnej obrączki lub foremki w kształcie koła, uklepać od góry i po chwili zdjąć foremkę.






 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger