Pieczone kolorowe marchewki

Kolorowe marchewki to żadne GMO! To pierwotne ich kolory, a skąd pomarańczowa marchewka? Holendrzy na swoją część zaczęli uprawiać taką :). Pieczone kolorowe marchewki są świetnym dodatkiem do obiadku. Same w sobie też doskonale się sprawdzają, do podjadania. 

Pieczone kolorowe marchewki


kolorowe marchewki
oliwa
sól kamienna
czosnek w płatkach
świeży tymianek
oliwa
miód


Pokroić marchewki na cieńsze słupki i rozłożyć na papierze do pieczenia.
Skropić oliwą i miodem, posypać przyprawami:solą, czosnkiem i tymiankiem.
Piec przez godzinę w temp. 180 st.C.


3 komentarze:

  1. dzięki Tobie dowiedziałam się o istnieniu takich marchewek:)
    tylko gdzie je kupić ???
    Basia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Basiu, ciesze się, że mogłam Cię czegoś nauczyć. Pojawią się na różnych ekobazarach :)

      Usuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger