Warsztaty z SEKO

W pewien ciepły poranek spotkałam się wraz z grupą blogerów w Sopocie na warsztatach z firmą SEKO. Warsztaty zostały poprowadzone przez zwyciężczynię Masterchefa Dominikę Wójciak. Firma Seko stawiała swoje początki w Gdyni, a aktualnie znajduje się w Chojnicach. Seko to przetwórstwo rybne - ja niestety wcześniej nie znałam ich, a okazuje się, że śledzie mają pierwsza klasa! Zajrzyjcie dalej po więcej informacji. 

Seko słynie z wyrobów rybnych, śledzi, sałatek i past rybnych, ryb smażonych w zalewie i wielu innych. W tej chwili dla mnie mają najlepsze śledzie w oleju, jakie miałam okazję próbować. Dodatkowo na uznanie zasługują świetne połączenia np. z suszonymi pomidorami, musztardą francuską, kaparami czy z brzoskwiniami. 



Dominika przygotowała dla nas mnóstwo śledziowych inspiracji. Warsztaty odbyły się w bardzo otwartej i przyjaznej atmosferze, a wiedza Dominiki była nieoceniona. 




Na zdjęciu możecie przeczytać, że przygotowaliśmy naprawdę wiele kombinacji śledziowych. Najbardziej smakowały mi zaskakujące śledzie z selerem i śledzie z czosnkiem niedźwiedzim. 



Poniżej już mnóstwo zdjęć przekąsek ze śledzi, które wspólnie przygotowaliśmy. 














Dziękuję SEKO za możliwość poznania Was, Waszych świetnych produktów, za zaproszenie na warsztaty, które były naprawdę inspirujące. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger