Dietetyczny dorsz pieczony pod warzywami

Kolejny dzień z rybą na blogu - tym razem dietetyczny dorsz pieczony pod pierzynką z warzyw i płatków owsianych. Samo zdrowie! Inne przepisy z dorszem:

Dietetyczny dorsz pieczony pod warzywami

0,5 - 1 kg filetu z dorsza
3 marchewki
pół większego selera
cebula
2 łyżki płatków owsianych
sól, pieprz
świeży koperek
olej

Na drobnych oczkach zetrzeć marchewkę i seler, cebulę pokroić drobno, a następnie wymieszać warzywa z płatkami owsianymi oraz dodać trochę soli i pieprzu.
Dorsza pokroić na mniejsze porcje i oprószyć przyprawami. 
Dno naczynia do zapiekania wysmarować olejem. 
Układać na dnie rybę, którą przykryć warzywną pierzynką i lekko docisnąć ją do ryby.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st.C. 


dorsz pod pierzynką


dorsz pod pierzynką

3 komentarze:

  1. Ryba jest bardzo zdrowa dlatego warto ją często jeść, jeszcze w takim wydaniu, pychota!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dorsz jest w gronie moich ulubionych nie tylko ryb ale i dań :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowite ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger