Domowy kisiel truskawkowy

Domowy kisiel truskawkowy - jakie to pyszne! Nie wyobrażałam sobie, że domowa wersja jest taka dobra, mocno owocowa, posłodzona według uznania i tak prosta do przygotowania. To świetny przepis dla dzieci. 

Kisiel truskawkowy


200-300  truskawek
pół szklanki wody + 3 łyżki
3 łyżki cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Truskawki zmiksować razem z wodą, przełożyć do rondla.
Dodać cukier i zagotować. 
W między czasie 3 łyżki wody wymieszać z mąką ziemniaczaną, po zagotowaniu się truskawek wlać mieszankę do garnka i energicznie mieszać trzepaczką przez 2 minuty.
Kisiel można podawać na ciepło lub zimno. 



3 komentarze:

  1. Jest cudowny! Jutro zrobię sobie na przekąskę.
    Zapraszam na swojego bloga:) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Już wiem co zrobię dzieciakom wieczorkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja zrobię dzisiaj :) Wolę taki kisiel, niż z torebki :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger