Jajecznica ze szparagami i szynką

Odkyrwam zielone szparagi, które kiedyś mi nie smakowały, dzisiaj zaskakują. Na konic sezonu zielonych szparagów serwuję jajecznicę ze szparagami i szynką. Prosto i szybko, a trochę zielonego na talerzu nigdy nie zaszkodzi. Przepisy ze szparagami tutaj.

Jajecznica ze szparagami i szynką

4 jajka
około 10 szparagów
3 plasterki szynki
pół niedużej cebuli
parmezan tarty
bazylia
sól, pieprz
olej

Szparagom odłamać twarde łodygi, przekroić na 3 części i wrzucić na osolony wrzątek - gotować 4 minuty, przelać zimną wodą na sicie.
Na oleju zeszklić cebulę posiekaną i pokrojoną szynkę przesmażyć.
Wrzucić szparagami, chwilę razem smażyć, a następnie wbić jajka i doprawić sola i pieprzem.
Smażyć aż się jajka zetną, przed podaniem posypać startym parmezanem i ozdobić bazylią.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger