Nowe kulinarne miejsca #4

Dzisiaj 4 edycja nowych kulinarnych miejsc na mapie Trójmiasta.

Pasta Miasta to lokal na ul.Świętojańskiej 46 w Gdyni, w którym rządzą produkowane na miejscu makarony i polenty. Ceny makaronów zaczynają się od 12 zł i kończą na 26 zł. Zjecie tutaj też hummus, antipasti i inne włoskie specjały.


Secretariat to restauracja powstała w Sopocie Wyścigi tuż przy sopockim Hipodromie, jej nazwa nawiązuje do wyjątkowego konia rekordzisty, natomiast w środku serwowane jest menu autorskie, gdzie królują ryby.



Bazar to nowa restauracja przy ul. Szafarnia 6 w Gdańsku z polskimi smaki w nowoczesnym wydaniu z pięknym widokiem na Motławę.



Tawerna Pod Żaglami to nowe miejsce na Wyspie Sobieszewskiej, gdzie można zjeść świeżą rybę.


Lody tradycyjne Kwaśniak na Wajdeloty 1/2 w Gdańsku to oddział kultowych gdyńskich lodów. Ja już sprawdziłam i wiem, że są świetnie. W lodziarni zjecie też inne słodkości i napijecie się kawki.

fot.DusiowaKuchnia
Lodziarnia Znane Smaki na Tartacznej 5 w Gdańsku to podobno dawne, legendarne lody Miś, to właśnie tu przeniosła się cała załoga dawnego Misia razem z legendarnymi smakami. Pozostaje mi tylko napisać, że muszę sprawdzić, bo w Misiu zawsze odstraszały mnie kolejki. 


Dodaję tutaj też Lodziarnię Miś z Sukienniczej, bo przeszła remont, jest też inna ekipa, choć wszystko zostało w rodzinie, ale pojawią się tez eksperymenty z nowymi smakami. 


wszystkie niepodpisane zdjęcia są własnością restauracji i pochodzą z ich fanpagów

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger