Pieczona pierś caprese

Uwielbiam caprese - to taka lekka i letnia sałatka. Tym razem mam dla Was przepis na zapiekanką caprese. 

Pieczona pierś caprese


500 g filetu z kurczaka
2-3 pomidory
2 opakowania mozzarelli
sól z ziołami prowansalskimi
listki świeżej bazylii
100 ml śmietanki 30%

Filet pokroić na kilka cieńszych kawałków. 
Każdy oprószyć solą z ziołami prowansalskimi.
Mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania, na każdy kawałek kłaść po 2-3 plasterki pomidora i listki bazylii.
Wierzch przykryć plasterkami mozzarelli.
Całość podlać śmietanką - można z niej ewentualnie zrezygnować w wersji fit dania.
Zapiekać przez 30 minut w temp.180 st.C.
Podawać z opiekanymi ziemniaczkami - przepis tu http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/11/pieczone-ziemniaki.html.






1 komentarz:

  1. Bardzo smaczny przepis ;) Niestety pomidor pieczony nadal mi nie smakuje, ale całość ogólnie OK :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger