Pieczony karmazyn w sosie pomidorowym

Dzisiaj serwuję Wam kolejny przepis na karmazyna. Wczoraj miałam dla Was karmazyna na szpinaku, a tym razem pieczony karmazyn w sosie pomidorowym. Wszystkie przepisy z rybami tu. 

Pieczony karmazyn w sosie pomidorowym
pieczony karmazyn
0,5 kg - 1 kg filetu z karmazyna
puszka pomidorów krojonych
łyżka przecieru lub koncentratu pomidorowego
cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy
świeży koperek
olej do smażenia


Rybę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
Na kawałkach ryby położyć świeży koperek.
Piec w temp. 180 st.C. na papierze do pieczenia przez 30 minut.
W tym czasie przygotować sos pomidorowy. 
Na patelni przesmażyć pokrojoną cebulę, po czym dodać czosnek w plasterkach.
Dodać pomidory z puszki i koncentrat, mieszając czekać aż się zagotuje.
Doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Rybę podawać na sosie pomidorowym z posiekanym koperkiem. 

pieczony karmazyn w sosie pomidorowym

1 komentarz:

  1. Ostatnio szpinak, a teraz sos pomidorowy :) Super :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger