6 sie 2016

Placuszki z cukinii

Placki z ziemniaków w życiu nie dorównają przepysznym placuszkom z cukinii. Właśnie mamy sezon na cukinię, więc musicie spróbować. Na pewno placuszki z cukinii będą smakować dzieciom - wtedy polecam, tak jak ja przygotować je takie mniejszych rozmiarów.

Chrupiące placuszki z cukinii z sosem czosnkowym


2 cukinie mniejsze lub pół dużej
2 ziemniaki średniej wielkości
jajko
4 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
olej do smażenia
sos czosnkowy do podania

Cukinię zetrzeć ze skórką na średnich oczkach tarki. 
Obrane ziemniaki również zetrzeć.
Warzywa połączyć z jajkiem i mąką, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim - wymieszać dokładnie.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z dwóch stron.
Podawać z sosem czosnkowym domowej roboty - przepis.


1 komentarz :

  1. Uwielbiam te placuszki. Ale jak dotąd nie podawałam ich z sosem czosnkowym.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Linkwithin

var linkwithin_text = ‘Inne ciekawe przepisy:’ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF