Pudding czekoladowy z chia

Przygotuj wieczorem, zjedz rano ze smakiem. Chia to superfood, śmieję się, że jest dobra na wszystko. Wersja czekoladowa na pewno się Wam spodoba. Na blogu jest jeszcze:

Pudding czekoladowy z chia

szklanka mleka
3 łyżki chia
łyżka miodu
łyżka kakao
wiśnie z syropu/konfitury

Wymieszać nasionka chia z mlekiem, kakao i miodem, a potem włożyć do lodówki na 15 minut.
Wyjąć, przemieszać dokładnie, aby nasionka się nie zbryliły. 
Z powrotem włożyć do lodówki na min. 4 godziny, a najlepiej na całą noc. 
Podawać z wiśniami z syropu lub konfitury. 



4 komentarze:

  1. Wygląda przepysznie :) Próbowałam Chiji z jogurtem i truskawkami i wyszło naprawdę przepysznie. Tego przepisu też się podejmę :)
    Czekam na kolejne posty i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że chia truskawkowe smakowało, to jest trochę bardziej zimowe, ale też dobre :) czekam na fotki do albumu czytelników

      Usuń
  2. Wiele puddingów już jadłam, ale takiego nie, na pewno wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger