Domowe wafle czekoladowe

Domowe wafle z masą czekoladową to też istny klasyk dawnych lat. Jak wiadomo klasyki to zawsze pewniaki na stole. Dobry pomysł na prezent i coś słodkiego, na świątecznym stole też się sprawdzą.

Domowe wafle czekoladowe


około 20 sztuk kwadratowych wafli
250 g masła
szklanka cukru
4 łyżki kakao
4 łyżki mleka w proszku
3 łyżki mleka

Masło rozpuścić z cukrem w rondlu, potem dodać kakao i mleko.
Wymieszaną masę połączyć z mlekiem w proszku i mieszać aż się połączy.
Ciepłą masą smarować wafle i je przekładać.
Docisnąć z góry czymś ciężkim i włożyć do lodówki do stężenia.
Pokroić dowolnie np. na trójkąty.




2 komentarze:

  1. Takiej wersji nie znałam, mleko w proszku dałoby się zastąpić proszkowym roślinnym pewnie i miałabym wafle dla mojego alergika (masło może, ale mleka w proszku już nie).

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo takie wafelki to ja rozumiem, tęsknie za nimi, ale ciągle nie mam czasu na ich zrobienie, ale chyba w końcu się zepnę i je zrobię!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger