11 mar 2017

Pizza z serowym brzegiem

Przy weekendzie zapraszam Was po przepis na pizzę z serowym brzegiem. Tych brzegów pizzy na pewno nie odpuścicie przy jedzeniu.

Pizza z serowym brzegiem

2 szklanki mąki
opakowanie suszonych drożdży
łyżka oliwy
płaska łyżeczka soli i cukru
szklanka ciepłej wody
200 g startego żółty ser
sos pomidorowy
ulubione dodatki do pizzy

Mąkę wymieszać z drożdżami, oliwą, solą, cukrem i ciepłą wodę.
Zagnieść elastyczne ciasto i zostawić pod przykryciem na min. godzinę do wyrośnięcia. 
Wywałkować ciasto na okrągły placek (podsypuję ciasto semoliną) - wspomóc się np. kształtem talerza,
Zostawić około 2 cm wolnego brzegu ciasta - rozsypać ser w okręgu, a następnie tym wolny brzegiem przykryć ser.
Ciasto polać sosem, posypać ulubionymi dodatkami i zapiekać przez 30 minut w temp. 190 st.C. 









9 komentarzy :

  1. mogłabym być degustatorką pizzy ! uwielbiam :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie dość, że jesteś bardzo ładna to do tego świetnie gotujesz. A z racji tego, że ja uwielbiam pizzę to ten przepis wlatuje do mojego notatnika :)
    Dziękuję i pozdrawiam!
    ps. masz świetny uśmiech :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Poważnie!Naprawdę!Uwierz mi! To wygląda idealnie i jestem pewna że tak też smakuje :-) Gratuluję i życzę dalszych podobnych sukcesów ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pizza jest smaczna i prosta w przygotowaniu, dzięki za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pizza fakycznie prezentuje się bardzo apetycznie. Przyznaję,ze zdarzało mi sie do tej pory opuszczać brzegi pizzy, aby skupić się na smacznym środku. Niemniej w przypadku tej pizzy faktycznie szkoda by było, ponieważ brzegi wydaja sie najsmaczniejszym elementem.

    Wydaje mi się,ze powinno się to dobrze sprawdzić na rodzinnych imprezach.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Linkwithin

var linkwithin_text = ‘Inne ciekawe przepisy:’ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF