Restaurant Week - Polskie Smaki Cafe Sheraton Sopot

W piątek rozpoczyna się festiwal Restaurant Week w Trójmieście, ale już dzisiaj możecie zrobić rezerwację do wybranych restauracji - klik. Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne jest w cenie 39 zł! Warto wybrać się do wymarzonej restauracji by poznać kunszt kulinarny szefa kuchni. W tej edycji również zostałam Ambasadorką festiwalu, dzięki czemu zdradzę już teraz, co przygotował dla Was szef kuchni Krystian Szidel sopockiej restauracji Polskie Smaki Cafe - jedyna taka przepremierowa okazja :). Rezerwacje możecie zrobić tu - rezerwuj.

Restaurant Week - Restauracja Polskie Smaki Cafe

Po szczegóły zapraszam chętnych do dalszej części wpisu - uwaga można zgłodnieć :). 

Restaurację Polskie Smaki Cafe opisywałam Wam już kiedyś w tym wpisie - dusiowakuchnia.pl/2016/10/polskie-smaki-cafe-sopot.html. To wyjątkowe miejsce stworzone pod skrzydłem szefa kuchni Krystiana Szidla, które stawia na nowoczesną kuchnię polską z elementami regionalności. To jedno z tych miejsc, które mogę polecić każdemu, bo za każdym razem mnie czymś zaskakuje.



Podczas festiwalu Restaurant Week posiadacie wybór wśród dwóch menu: mięsnego i wegetariańskiego. Poniżej przedstawię Wam jak prezentują się dania na zdjęciach, bo jeśli chodzi o smak to jest to coś nie do opisania. Nowoczesne połączenia, szacunek do produktu, wydobycie smaków, sezonowość na talerzach, a wszystko to okraszone poezją smaków. 

I menu mięsne


Podwędzana pierś z kurczaka zagrodowego, mus z owoców leśnych, galaretka z jabłek i żubrówki, piklowana kalarepka. 




Polędwiczka wieprzowa w podwędzanym boczku z dzika, ciepła sałatka ze szparagów i bobu, pieczone buraczki, ziemniaki z ogniska z ziołami.




Sernik z chałwą, biszkopt bezglutenowy, sos z rokitnika, prażony słonecznik. 



II menu wegetariańskie


Trufle z koziego sera, piklowane buraczki, grillowane truskawki, konfitura z cebuli z żurawiną, młody szpinak.


Krokiety z ciecierzycy i suszonych pomidorów, miętowa kasza orkiszowa, skorzonera, karmelizowane rzodkiewki, sos z pieczonej papryki.



Tarta migdałowa z karmelizowaną gruszką podana z lodami tymiankowymi.



I jak? :) Kto się skusi na wybrane menu za 39 zł? :).
Mnie oczarowały różowe trufle z koziego sera, krokiet z ciecierzycy, wędzona pierś z kurczaka i lody tymiankowe 💗.
Rezerwacje : klik.



2 komentarze:

  1. Poproszę podwędzaną pierś z kurczaka zagrodowego i tartę migdałową z karmelizowaną gruszką podaną z lodami tymiankowymi :-)Asia Marzejon

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Asiu wystarczy zrobić rezerwację na stronie restaurantweek doskonała okazja do przyjechania do Trójmiasta :)

      Usuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger