Restaurant Week - Świnka w trawce pod jabłonką

Na pewno zauważyliście, że w Trójmieście trwa już festiwal kulinarny Restaurant Week 2017 - Emocje na talerzach. W wybranych restauracjach wciąż możecie zrobić rezerwacje, a na blogu polecam Wam sprawdzone przeze mnie restauracje. Kuszę Was tylko zdjęciami abyście mogli mieć smakowe niespodzianki :). W Śwince w trawce pod jabłonką byłam ponad pół roku, ale teraz menu zachwyciło mnie totalnie :). To właśnie tutaj odbyła się też kolacja dla Ambasadorów i było bardzo pysznie. 


Rezerwacje do tej restauracji możecie zrobić tu - rezerwuj. Po więcej szczegółów zapraszam do rozwinięcia wpisu. 
Świnka w trawce pod jabłonką (lokal zamknięty) to restauracją z nowoczesną kuchnią polską, w której rządzi szef kuchni Przemysław Janta. Tradycja przeplata się tu z nowoczesnymi technikami, a estetyka serwowanych dań na pewno Was zachwyci.
Podczas festiwalu dostępne jest menu mięsne i rybne. 

I menu

Parfait z wątróbki drobiowej/ pikle/ maliny/ mus morelowy/ grzanki/ orzech laskowy.


Dojrzewający schab z kością/ gratin z warzyw korzeniowych/ przyprawy korzenne/ jabłko/ cydr/ koper/ musztardowiec.



II menu


Śledź/ pieczone młode ziemniaczki/ mus szczypiorkowy/ pikle/ marynowane jabłko/ / emulsja z koperku i kefiru. 


Polędwica z dorsza/ krem szczawiowy/ nowalijki/ gąbka z dzikich ziół.



Deser dla obu menu - sernik  z białej czekolady/ rozmaryn/ pomarańcza.


Festiwalowy drink w specjalnej cenie na bazie Martini.


Najbardziej zachwycił mnie pięknie zaserwowany śledź i doskonały dorsz ze świetnymi dodatkami :).
Co Wam najbardziej się podoba?





1 komentarz:

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger