12 kwi 2017

Schab faszerowany jajkami

Na każde święta szukam jakiejś nowej potrawy, która zaskoczy gości. W zeszłym roku razem z mamą przygotowałyśmy schab faszerowany jajkami. Po przecięciu na kawałki schab wyglądał fenomenalnie. Jeśli szukacie czegoś innego niż schab ze śliwką to polecam także keks z jajkami i szpinakiem
Wszystkie przepisy na Wielkanoc tutaj. 

Schab faszerowany jajkami

1,5 kg schabu
3-5 jajek ugotowanych na twardo
sól, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek
olej

Przyprawy wymieszać z olejem i natrzeć mięso tą mieszanką.
Zostawić na całą noc w lodówce.
Następnego dnia ugotować jajka na twardo.
Zrobić nacięcie w schabie do faszerowania i obrane ze skorupek jajka wciskać w szczelinę. 
Piec mięso w naczyniu żaroodpornym w temp. 180 st. C. przez 1,5 godziny. 



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Linkwithin

var linkwithin_text = ‘Inne ciekawe przepisy:’ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF