Lemoniada rabarbarowa II

Pojawiły się już pierwsze, słodkie, polskie truskawki, ale u mnie jeszcze rządzi rabarbar. Na blogu jest już pyszna lemoniada rabarbarowa na bazie syropu, a ta poniższa to trochę taki kompot z sokiem cytrynowym. 

Lemoniada rabarbarowa II
1 kg rabarbaru
około pół szklanki cukru
woda
kostki lodu
mięta
sok z cytryny

Rabarbar pokroić na mniejsze kilku cm kawałki.
Wrzucić do garnka, zasypać cukrem i zalać wodą ponad powierzchnię.
Gotować przez 10-15 minut aż rabarbar się rozpadnie.
Ostudzić, wymieszać z sokiem cytrynowym.
Podawać z kostkami lodu i świeżą miętą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger