Szukaj na blogu

Domowe wafle z masa krówkową - tylko 2 składniki

Najprostsza słodycz?!


Domowe wafle z masą krówkową



  • opakowanie wafli
  • masa krówkowa

Jak zrobić domowe wafle? 


Smaruj wafle masą krówkową i przekładaj. Wierzchu nie smarujemy. Wafle należy z góry czymś dociążyć np. ciężką książką i zostawić na min. 30 minut. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem pokroić na mniejsze kawałki. 





6 komentarzy:

  1. Takie proste a takie smaczne! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To smak mojego dzieciństwa, mama zawsze takie robiła, czasami przekładała je także dżemem dodatkowo.

    OdpowiedzUsuń
  3. O Mój Boże jak to pięknie wygląda <3 jutro robię!
    P.S. jestem tu pierwszy raz i tak tu miło, kolorowo i słodko, że zostaję na dłużej! od razu wskakuję na fejsika, co by być na bieżąco.
    Jak będziesz chciała to wpadnij do mnie: https://www.klekotka.com.pl/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)