Quiche ze szparagami i boczkiem.
Wiele się dzieje.
Wiele się będzie dziś działo.
Polska!
Wiele się będzie dziś działo.
Polska!
Quiche ze szparagami i boczkiem
opakowanie ciasta francuskiego
10 łyżek jogurtu greckiego
jajko
100g sera
150g boczku wędzonego
200g szparagów zielonych
pieprz
Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia.
Zawinąć boczki ciasta tworząc obramowanie i docisnąć je widelcem.
Podpiec ciasto w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez ok.10min.
Zagotować osoloną wodę w garnku.
Włożyć do niej szparagi i gotować 5min.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiany kolor.
W misce rozmieszać jajko, jogurt i starty na tarce ser.
Wylać taką masę na ciasto francuskie.
Ułożyć na masie szparagi i boczek.
Doprawić pieprzem.
Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 10-15minut aż ciasto się zarumieni.
ładne, nie wiem czy jeść czy wieszać na ścianie :)
OdpowiedzUsuńcudo!
OdpowiedzUsuńObawiam sie, ze nawet najgoretszy doping niewiele pomoze. Ale to wcale nie znaczy, ze nie warto probowac ;)
OdpowiedzUsuńślicznie wygląda, tak sielsko-anielsko;)
OdpowiedzUsuńSuper wygląda:)
OdpowiedzUsuńjakie artystyczne :)
OdpowiedzUsuńwyglada jak dzieło sztuki:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Dusia, to jest pyszne:)
OdpowiedzUsuńJesteś moją inspiracją! ;D
OdpowiedzUsuńWiele Twoich przepisów wypróbowałam w domku :)
Pyyycha! ;p
Pycha, uwielbiam takie szybkie tarty na cieście francuskim, sama ich sporo robię :)
OdpowiedzUsuńo rajuś, to wygląda fenomenalnie! Póki co robiłam coś podobnego, ale z szynką i brokułami!
OdpowiedzUsuńWłasnie mam ochotę na quiche z ciasta francuskiego :)
OdpowiedzUsuńAle pycha, super połączenie składników!
OdpowiedzUsuńBoczek i szparagi:) Super:)
OdpowiedzUsuńProste i świetnie prezentujące się danie mniamm!
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda! Po raz kolejny jest to dowód na to, że smak tkwi w prostocie :)
OdpowiedzUsuńWygląda jak obraz, chce się na nią patrzeć! (i jeść ;))
OdpowiedzUsuńchętnie bym spróbowała, ale Twojego! świetnie wygląda, aż letnio:)
OdpowiedzUsuńnieziemsko to wygląda!
OdpowiedzUsuńPiękne, pyszne!:)
OdpowiedzUsuńpięknie! wygląda jak obraz:)))
OdpowiedzUsuńtakiego jeszcze nie jadlam!
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale, no i przede wszystkim prosty przepis na coś cudownego!
OdpowiedzUsuńFantastyczne danie
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Piękne, jak malowane. Muszę wypróbować taki sposób pieczenia tart - bez formy.
OdpowiedzUsuńPiękne;)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuńOjej uwielbiam quiche! Apetycznie podane!:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się poprzednimi komentarzami- to wygląda pięknie! w pierwszej chwili nasunął mi się na myśl mazurek ;p
OdpowiedzUsuńTak piękne, że aż szkoda skubnąć choćby kawałeczek :)
OdpowiedzUsuńWygląda wielce smakowicie!
OdpowiedzUsuńHa, ha, u Ciebie też szparagi i też boczek, ale w zupełnie innym wydaniu :-D
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie, uwielbiam takie quiche :)
OdpowiedzUsuńWspaniale to wyglada! ;)Jak retro obrazek...no coś wspaniałego!
OdpowiedzUsuńPowaliło mnie to quiche!
OdpowiedzUsuńPrze-pię-kne!
jak obrazek! szkoda by było zjeść :)))
OdpowiedzUsuńNo i natchnęłaś mnie, u mnie też quiche :D
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentuje, a jakie to musi być smaczne...:)
OdpowiedzUsuńpiękne :) robiłam i bardzo dobrze wyszło :)
OdpowiedzUsuń