Spring rolls
Za oknem szaro.
Szare myśli.
I ponury humor.
Spring rolls z wędzonym kurczakiem
"Dania z drobiu" M. Krawczyk
opakowanie papieru ryżowego
filet z wędzonego kurczaka
50 g sera żółtego
2 marchwie
sałata lodowa
pęczek rzodkiewki
papryka czerwona
natka pietruszki
dip:
4 łyżki oliwy
2 łyżeczki octu winnego
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki musztardy dijon
sól, pieprz, oregano
Marchew i paprykę pokroić w paseczki.
Mięso, ser i rzodkiewki pokroić w cienkie paseczki.
Sałatę porwać na mniejsze kawałki.
Natkę pietruszki drobno posiekać.
Czosnek zmiażdżyć i posiekać drobno, wymieszać z resztą składników dipu.
Warzywa z mięsem wrzucić do miski i polać sosem, wymieszać.
Papier ryżowy moczyć chwilę w ciepłej wodzie, aż zmięknie.
Nakładać na niego porcję sałatki i delikatnie zwijać (tak jak krokiety).
Ah ale dawno nie jadłam... :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię spring rolls, ale u mnie muszą być koniecznie z makaronem ryzowym. Miłego weekendu!
OdpowiedzUsuńPo takim jedzeniu humor powróci;)
OdpowiedzUsuńi kolejne danie, którego nie jadłam jeszcze!
OdpowiedzUsuńpięknie wiosennie kolorowe! na przekór tego, co za oknem!
Toruń też tonie w szarości. niestety :(
Świetny pomysł na "inny" obiad dla gości!
OdpowiedzUsuńsuper i nic Ci sie nie rozpadly? u mnie to z tym jest największy problem.....
OdpowiedzUsuńWystarczy odpowiednie zamoczenie w ciepłej wodzie to jest mój klucz do sukcesu :)
UsuńŚwietny pomysł na pyszne danie..
OdpowiedzUsuńojjj zjadlbym!:-) pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńa ja dzisiaj biorę się za sajgonki. :)
OdpowiedzUsuńlubię takie :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńprezentują się znakomicie:)
OdpowiedzUsuńAle na talerzu to u Ciebie bardzo kolorowo - choć kolor otulony (jak to jesienią, najlepiej otulić się ciepłym kocem:))
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie, chyba muszę się zebrać i w końcu zrobić :3
OdpowiedzUsuńO rany, jakie to łatwe danie! Nigdy więcej kupnych.
OdpowiedzUsuńA co do szarości za oknem, też da się lubić. Tylko trzeba siedzieć w domu i zajmować się czymś szalenie przyjemnym. I nic nie musieć ;)
Pozdrawiam.
Pycha:)uwielbiam takie smaczne połączenie warzyw i mięska:)
OdpowiedzUsuńsuper, cieszę się , że wykorzystałaś przepis z mojej książki:)
OdpowiedzUsuńmiło mi