Smażone krewetki
Smażone krewetki z masłem, czosnkiem i natką
krewetki tygrysie
1/3 kostki masła
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
szczypta soli
Na patelni rozpuścić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wrzucić rozmrożone krewetki i smażyć około 2 minut, aż staną się różowe.
Na koniec dodać szczyptę soli i posiekaną natkę pietruszki.
Wymieszać całość ze sobą.
smaczne bez dwoch zdan ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię. Do krewetek podczas smażenia dodaję także trochę białego wina i soku z cytryny.
OdpowiedzUsuńUwielbiam, pysznie wyglądają:-)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy się nie odważyłam, żeby sama zrobić krewetki. Ale twoje wyglądają smacznie;)
OdpowiedzUsuńGenialne, proste i pyszne :) Uwielbiam takie dania :) Owoce morza nadają się idealnie :)
OdpowiedzUsuńKlasyczny i pyszny sposób na krewetki. Pycha!
OdpowiedzUsuńmniam uwielbiam krewetki :)
OdpowiedzUsuńa ja mam plan. że zrobię takie na imprezę.
OdpowiedzUsuńmmmmmm i jak tu nie lubić tych "robaczków" :P
OdpowiedzUsuńKrewetki to coś dla mnie, w każdej wersji! Twoja propozycja wygląda bardzo zachęcająco :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTo jeden z fajniejszych szybkich sposobów na krewetki. Sama robię bardzo podobne.
OdpowiedzUsuńprzepis z "kwestia smaku"!
OdpowiedzUsuńtak krewetki nauczyła mnie robić Mama, nikt inny,
UsuńTakie są najlepsze! :)
OdpowiedzUsuńpyszności :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam krewetki z czosnkiem i masłem:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam krewetki :)
OdpowiedzUsuńzrobiłaś je takie jak najbardziej lubię :) i widać, że są idealnie usmażone.
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńFeel free to surf to my web site :: homepage
Powiedz mi jaki napój do nich podać, żeby dobrze smakowało?
OdpowiedzUsuńbiałe wino :)
UsuńSuper! Uwielbiam krewetki. Wyglądają bardzo apetycznie :) Ja robiłam ostatnio w białym winie. Pyszności :D Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń