Szukaj na blogu

Karkówka w musztardzie francuskiej

Karkówka w musztardzie francuskiej



  • 1,5 kg karkówki

marynata:
  • 3 łyżki miodu
  • 5 łyżek oleju lub oliwy
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • gałązka rozmarynu

Jak zrobić karkówkę w musztardzie? 

Składniki marynaty wymieszać ze sobą. Mięso przełożyć do miski, obtoczyć w marynacie. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć i piec przez 1,5 godziny w 180st.C. Ostatnie 15 minut piec bez przykrywki. Karkówka w musztardzie świetnie smakuje na zimno jako wędlina. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)